ÖZARPA, “GEÇMİŞTEN GELECEĞE USTALARA VEFA” PROGRAMINA KATILDI

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen “Geçmişten geleceğe ustalara vefa” programına katıldı.

Emektar ustalar ile ayakkabı sektör sanayicilerinin katıldığı toplantıda konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özarpa, Konya sanayisinin gelişmesinde ustaların büyük emeğinin olduğunu vurguladı. Özarpa, “Konya’mız bugün 3 milyar doların üzerinde ihracat yapan organize sanayi bölgeleriyle, sanayi siteleriyle, sanayi üretiminde öne çıkan şehirlerin başında geliyor. Konya ile adeta özdeşleşmiş ayakkabı sektörü köklü bir geçmişe sahip olup, babadan oğula hatta dededen toruna varlığını devam ettirmiş kuşaktan kuşağa geliştirilmiş kıymetli bir meslek. Bu mesleğin gelişiminde katkıları olan ustalarımıza teşekkürü bir borç biliyor ve bizler de sorumluluk bilinciyle hareket ederek, sektörümüzü gelecek nesillere aktarmak için gayret edeceğiz. Bugün sanayimiz ile onur duyuyor bunu göğsümüzü gererek anlatabiliyorsak, bu onuru bugün bir arada olduğumuz ustalarımıza onların alın terine, ilmek ilmek sanat dokuyan ellerine ve gönüllerine borçluyuz. Çünkü sanayimizin harcında onların alın teri, el emekleri var. Bunu hiçbirimiz unutmaması lazım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ayakkabı ustalarına hediyeleri takdim edildi.