KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ’NDEN KSO’YA ZİYARET

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Djuma Kauzeni Rashidi, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. Ziyarette, Konya ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin hangi alanlarda iş birliklerini daha fazla artırabileceğine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Ziyarete ev sahipliği yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgiler verdi. Konya’nın gelişmiş bir sanayi üretim alt yapısına sahip olduğunu söyleyen Büyükeğen, “Konya’mız bugün tarım alet ve makineleri başta olmak üzere, makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, plastik, ayakkabı, kimya, demir çelik ürünleri gibi birçok sektörde öne çıkmış bir şehir. Dünyanın 190 ülkesine ihracat gerçekleştiriyoruz. Birçok sektörde dünyanın her yerinde aranır hale gelen markalarımızı bulunuyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti ile de ticari ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek isteriz. Bu noktada Konya Sanayi Odası olarak biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Savunma sanayi alanındaki işbirliği diğer sektörlere de yansıtılmalı

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükeğen’e teşekkür eden Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Djuma Kauzeni Rashidi de, ülkesinin yatırım avantajlarını anlattı. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Türkiye için birçok avantajları barındırdığını kaydeden Büyükelçi Rashidi, geçtiğimiz yıllarda savunma sanayi alanında çeşitli protokoller imzalandığını ve bu iş birliğini diğer sektörlerde de geliştirmek istediklerini ifade etti. Büyükelçi Rashidi, ülkesi ile Konya’nın ve Türkiye’nin daha fazla iş birliği yapması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Necip Çimen ile Kongo Demokratik Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Hıfsı Soydemir de yer aldı.