METAL SANAYİCİLERİ, KONYA SANAYİ ODASI’NDA BULUŞTU

Konya Sanayi Odası sektör toplantılarına devam ediyor. Geçtiğimiz ay plastik ve kauçuk sektörünün sorunları ile çözüm önerilerinin tartışıldığı sektör toplantısının ardından, metal sanayinde yaşanan son gelişmeler, sektörün sorunları ve çözüm önerileri de KSO’da istişare edildi. Metal sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sektörün sorunlarının yanı sıra, sanayinin genel sorunlarına da değinildi.

Özellikle finansman, hammadde temini, nitelikli eleman, lojistik,  pazarlama ve sanayi bölgelerine ulaşımda yaşanan sıkıntıların ön plana çıktığı toplantıda konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, bu sorunların çözüm yolunun istişare etmekten ve birlikte hareket etmekten geçtiğini vurguladı. Başkan Kütükcü, emeğin, alın terinin ve çalışmanın beraberinde bereketi de getirdiğini, Konya’nın bugün çalışmanın bereketini gördüğünü, birlikte yapılacak çalışmalarla elde edilen kazanımların daha da artırılacağını ifade etti.

Toplantılar yol haritamızı oluşturuyor

Sektör toplantılarının önemli olduğunu, özellikle metal sanayinin Konya’nın öne çıkan sektörleri arasında yer aldığını bildiren Başkan Kütükcü, “Bu toplantılarda konuştuklarımız bizim yol haritamızı oluşturuyor. Toplantılarımız diğer sektörlerimizle de devam edecek” dedi.

Başkan Kütükcü, konuşmasında insan kaynağının önemine de değinerek, “Makineyi, teknolojiyi satın alabiliriz. Ama insan kaynağı kolay yetişmiyor. İnsan kaynağımıza sahip çıkmalıyız. Bizler sanayiciler olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz, çalışanlar da kendi sorumluluklarını. Bizler bu şekilde karşılıklı iş barışı içerisinde çalışırsak, ilgili kurumlar da mesleki eğitimi yeniden özendirirse bu sorun halledilebilir” şeklinde konuştu.

Toplantıya Konya Sanayi Odası’nın kurucu Başkanı olan Ali Akkaya da katıldı. Sektörün özellikle hammadde temininde birleşmesi gerektiğini vurgulayan Akkaya, dünyayla rekabet edebilmek için teknolojik gelişmelerin de yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti.