BAŞKAN KÜTÜKCÜ, ABD’DEKİ TÜRKİYE YATIRIM HAFTASI II ETKİNLİKLERİNE KATILDI

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde ABD’de düzenlenen ‘Türkiye Yatırım Haftası II’ etkinliklerine katıldı.

Etkinlikler kapsamında Los Angeles, San Francisco, Seattle ve Chiacago’da düzenlenen programlarda Türkiye’deki yatırım imkanlarının tanıtıldığı bilgisini veren Başkan Kütükcü, programlarda karşılıklı ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirebilecek yolların istişare edildiğini söyledi. Başkan Kütükcü, Türkiye’de son 10 yılda yatırım imkanlarında önemli gelişmeler olduğunu, bunun yerli yatırımcıların yanı sıra uluslararası yatırımcılar için de fırsatlar içerdiğini vurguladı.

ABD’ye giden heyetin Silikon Vadisini de yakından görme imkanı bulduğunu aktaran Başkan Kütükcü, Silikon Vadisindeki General Elektrik, İntel, Cisco gibi bilişim devlerinin en üst düzey yöneticileri ile toplantılar yapıldığını, ayrıca Microsoft ve Boeing’e de ziyaretlerde bulunulduğunu sözlerine ekledi.