KONYALI PLASTİK SANAYİCİLERİ, ALMANYA’DAKİ PLASTİK VE KAUÇUK FUARINI ZİYARET ETTİ

Konya’nın önde gelen sektörlerinden plastik ve kauçuk sanayicileri, Konya Sanayi Odası’nın organizasyonu ile Almanya’da düzenlenen dünyanın en büyük plastik fuarı K-Plas Uluslararası Plastik ve Kauçuk Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.

26 kişilik bir heyetle Almanya’daki fuarı ziyaret eden Konyalı sanayiciler, aynı zamanda Almanya’daki plastik ve kauçuk fabrikalarını da inceleme fırsatı buldu. İkili iş görüşmelerinin de yapıldığı Almanya iş gezisinin verimli geçtiğini söyleyen Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, bu fuarın sektörde dünyanın en büyük ve en önemli fuarı olduğunun altını çizdi.

K-Plas Uluslararası Plastik ve Kauçuk Teknolojileri Fuarı’nın 3 yılda bir düzenlendiği bilgisini veren Çağlayan, KOSGEB desteğiyle düzenlenen iş gezisinde fuar ziyaretinin yanı sıra, fabrika gezileri, ikili iş görüşmeleri gibi faaliyetlerinde yapıldığını bildirdi. Çağlayan, ziyaretlerin Konyalı firmaların, özellikle sektörde yaşanan son teknolojik gelişmeleri yakından görmeleri açısından da önem arz ettiğini ifade etti.

Mesleki eğitimde tecrübe paylaşımı

Çağlayan, Konyalı heyetin Plastik Üreticileri Birliği IGK’yı da ziyaret ettiğini, bu ziyarette özellikle mesleki eğitimle ilgili tecrübe paylaşımları yapıldığını, Şirketler Üstü Mesleki Eğitim, Personel Havuzu Projesi gibi mesleki eğitim projeleri hakkında da bilgi aldıklarını kaydetti.

İş gezisine katılan firmalar şu şekilde: Aktepe Ambalaj, AKS Kağıt Plastik, Ars-Park, Akartek Plastik, Armoni Ambalaj Plastik, Ağapak Ambalaj Plastik, Bardakçılar Gıda Maddeleri,  Çağlayan Plastik, Güçlü Plastik,  Gürpilsan Plastik,  Kamacılar Plastik,  Karayağaz Mühendislik, Onurplas Metalurji, Petek Kalıp Ambalaj, Selçuk Kauçuk Plastik, Turan Plastik, Tempa Tarım Endüstriyel Mamulleri.