KONYALI SANAYİCİLERDEN, ASKERİ FABRİKALAR VE TÜBİTAK SAGE’YE İNCELEME GEZİSİ

Konya Sanayi Odası (KSO), yerli ve milli üretimde Konya’nın payını artırmak için başlattığı Tedarikçi Geliştirme Programına devam ediyor. Bu kapsamda, Konyalı sanayiciler, KSO’nun organizasyonu ile Ankara’daki Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ile TÜBİTAK SAGE'ye teknik inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçükbacak’ın heyete başkanlık ettiği ziyaretlerde, Konyalı sanayiciler 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ile TÜBİTAK SAGE’de, hangi alanlarda iş birlikleri yapılabileceklerine dair incelemelerde bulundu.

Ziyarette konuşan KSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Küçükbacak, Konya Sanayi Odası olarak şehrin, yerli ve milli savunma sanayine daha fazla destek verebilmesi için çalışmalar yürüttüklerini ve bu kapsamda çeşitli teknik geziler düzenlediklerini söyledi. Oda olarak daha önce Aselsan, Roketsan, FNSS, TUSAŞ, Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.  ve Alp Havacılık gibi ana sanayi firmalarına Konyalı sanayicilerin katılımları ile teknik inceleme gezileri düzenlediklerini aktaran Küçükbacak, “Konya’mız savunma sanayinde Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 4. ili konumunda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl savunma ve havacılık sanayinde 141 milyon 382 bin dolar ihracat gerçekleştirerek, İstanbul, Ankara ve Eskişehir’in ardından sektörde en fazla ihracat yapan 4. il olmayı başardık. Oda olarak biz de sanayicilerimizin savunma sanayine daha fazla çalışabilmesi için çeşitli programlar organize ediyoruz. Başlattığımız Tedarikçi Geliştirme Programı kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 5. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü ve TÜBİTAK SAGE’ye bir teknik inceleme gezisi gerçekleştirdik. Programımız sanayicilerimiz için oldukça verimli geçti. İnanıyorum ki bu ziyaretin olumlu sonuçlarını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” dedi.

Küçükbacak, 5. Ana Bakım Fabrika Müdürü Tuğgeneral Kadir Eğriboyun ile 5. Ana Bakım Fabrika Teknik Müdürü Albay Can Candan ve TÜBİTAK SAGE Enstitü Müdürü Hüseyin Atabay ile ekibine Konyalı sanayicilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.