KALİTE EĞİTİMLERİ KSO’DA BAŞLADI

Konya Sanayi Odası ve TSE işbirliği ile düzenlenen TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Eğitimi programları başladı. Konya Sanayi Odası’nda üç gün boyunca devam edecek eğitimde katılımcılara, temel tanım ve tariflerin yanı sıra, Kalite Yönetim Sistemi Şartları, Dokümantasyon Şartları, Yönetim Sorumluluğu, Kaynak Yönetimi, Ölçme, Analiz ve İyileştirme gibi süreçlerle ilgili eğitimler verilecek.

Seminerin ilk gününde TSE ile ilgili bilgi veren Eğitimci ve Baş Tetkikçi Osman Altın, TSE’nin standardların belirlenmesi konusunda yaklaşık 45 kurulunun olduğunu, bu kurulların müracaat yapılan konularda çalışmalar yaptığını söyledi. TSE’nin standardları belirlerken belirli sistem dahilinde çalıştığını anlatan Altın, “Kuruldan çıkan standart mecliste gözden geçiriliyor ve karar alınması dahilinde meclisten geçiyor. Sonra da Resmi Gazete’de yayınlanıyor ve yürürlüğe giriyor’’ dedi.