FİLİSTİNLİ İŞ ADAMLARI KSO’YU ZİYARET ETTİ

Filistin Cenin Valisi Ekrem Er-Racub, Cenin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duqan Abu Baker ve beraberindeki iş adamı heyeti Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ve TOBB BİS (Barış İçin Sanayi) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu ile görüşen heyet, Konya ve Filistin arasındaki karşılıklı ticaretin artırılması için neler yapılabileceği hakkında istişarelerde bulundu.

Filistin ile ticaretimizi artırmak istiyoruz

Filistinli misafirlere Konya sanayisi hakkında bilgi veren KSO Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, Konya’nın geçtiğimiz yıl 3 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Konya’da 80’den fazla sektörde üretim gerçekleştirildiğini belirten Tekelioğlu, “Makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, tarım makineleri, savunma sanayi, plastik, büro mobilyaları, değirmen makineleri öne çıkan sektörlerimizden bazıları. Geçtiğimiz yıl 3 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. İnşallah bu sene daha fazla ihracat yaparak, bu rakamı aşacağız. Biz Filistin ile olan karşılıklı ticaretimizi de artırmak istiyoruz. Oda olarak, Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’nda ikili iş görüşmeleri organize ediyoruz. Filistinli iş adamlarının orada Konyalı sanayicilerimiz ile yaptıkları görüşmelerin de ticarete olumlu bir şekilde yansıyacağına inanıyoruz” dedi.

TOBB BİS Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu da, Filistinli heyetin Konya Tarım Fuarı’na katılmasından memnun olduklarını, burada yapılan görüşmelerin hayırlı olmasını diledi. TOBB BİS olarak Cenin’e yapacakları Cenin Organize Sanayi Bölgesine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şekeroğlu, burada toplamda 4 milyon metrekarelik bir organize sanayi bölgesi kurulmasını hedeflediklerini, bunun için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Türk yatırımcılara Cenin daveti

Cenin Valisi Ekrem Er-Racub da, Konya’da olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, Türkiye’den Filistin’e verilen her türlü destek için teşekkür etti. Cenin Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıları davet eden Vali Ekrem Er-Racub, “Sanayi bölgesi kurulduktan sonra, bu bize büyük katkı sağlayacak. Burada yatırımların artmasını ve istihdam oluşturulmasını istiyoruz. Ben yatırımcıları Cenin’e davet ediyorum. Türk ve Filistin yatırımcıların birlikte yatırım yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.