KÜTÜKCÜ, SANAYİCİLERİMİZİN TALEBİ KARŞILIK BULDU

Konya Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, sanayicilerin Kur Korumalı TL Vadeli/Katılım Hesaplarında, vadenin 3 aya çekilmesi taleplerinin Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile karşılık bulduğunu söyledi.

Başkan Kütükcü, “Merkez Bankası Başkanımız Sayın Şahap Kavcıoğlu ile yaptığımız toplantılarımızda, sanayicilerimizin Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat/Katılım Hesabı vadelerinin 6 ay yerine 3 aya çekilmesi taleplerini iletmiştik. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile birlikte, yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk Lirası mevduat veya katılma hesabı açılabilmesi kararlaştırıldı. Sanayicilerimizin talepleri arasında yer alan bu düzenleme için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Merkez Bankası Başkanımız Sayın Şahap Kavcıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.