Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Haberler

ÇALIŞMA BAKANI KONYALI SANAYİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

ÇALIŞMA BAKANI KONYALI SANAYİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Konya Sanayi Odası’nda, Konyalı sanayiciler ile buluştu. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’in Konyalı sanayicilerin taleplerini ilettiği toplantıda Bakan Işıkhan, iş dünyası ile omuz omuza yürümeye gayret ettiklerini söyleyerek, yeni yüzyılı hep birlikte emeğin, üretimin ve çalışmanın yüzyılı yapacaklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımı ile gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları” programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Latif Selvi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıları Dr. Adnan Ertem, Av. Ahmet Aydın, Faruk Özçelik ve Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Lütfi Cem Başaran, MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı ile çok sayıda sanayici katıldı.

Gençler mesleki eğitime yönlendirilmeli, özendirici teşvikler verilmeli

Programın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın sanayide gösterdiği başarıları anlattı ve çalışma hayatına verdikleri desteklerden dolayı Bakan Işıkhan’a teşekkür etti. Konya’nın güçlü bir sanayi şehri olduğunu söyleyen Başkan Büyükeğen, küresel ekonomideki tüm dalgalı seyre, savaşlara ve yüksek enflasyona rağmen şehrin yatırım iştahını koruduğunu belirtti.

Konya sanayisinin en önemli sorunlarından birinin de insan kaynağı olduğuna, hatta işletmelerin personel bulamadığı için yatırımlarını ertelediğine dikkat çeken Başkan Büyükeğen, gençlerin mesleki eğitime daha fazla yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Büyükeğen, meslek lisesini bitiren gençlerin üretim hayatına kazandırılması için bazı teşviklerin verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Meslek lisesi mezunlarının 6 aylık askerlik sürelerinin kısaltılması, bedelli askerlik ücretlerinin belirli oranlarda düşürülmesi, mevcut asgari ücret desteğinin yanı sıra, devlet destekli ilave bir teşvik mekanizmasının daha hayata geçirilmesi gibi uygulamaları tartışmalı, mümkünse hayata geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Büyükeğen ayrıca, Bakan Işıkhan’a sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini içeren 19 maddelik bir dosya ileterek, destek istedi.

Konya üretimi ile şehir dokusu ile farklı bir şehir

Daha sonra konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirde istihdam oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Konya üreten bir şehir. Şehri ne kadar güzelleştirirseniz, güzelleştirin insanların o şehirde iş bulmasını da sağlamalısınız. Sanayicilerimize istihdam oluşturdukları için ben teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Latif Selvi, Konya’nın üretimi ile şehir dokusu ve çalışma hayatı ile farklı bir şehir olduğunu, bu farklılığı daha önemli noktalara taşımak istediklerini söyledi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “İş hayatının düzenlenmesi ile ilgili talepleri yerinde analiz etmek üzere sayın Bakanımız ekibi ile burada. Şehrimiz adına ben de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İş dünyası ile omuz omuza yürüyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan da, iş dünyası ile sürekli dirsek teması içerisinde olmayı çok önemsediklerini söyledi. İş dünyası ile omuz omuza yürümeye gayret ettiklerini aktaran Bakan Işıkhan, “Konya, tarım, sanayi, ticaret ve turizm gibi birçok sektörde ülkemiz ve bölgemiz için  önemli bir yere sahiptir. Coğrafi konumu ve ulaşım altyapısı sayesinde Konya, Türkiye’nin en önemli merkezilerinden biri haline gelmiştir. Bu doğrultuda bizler de Konya gibi önde gelen şehirlerimizde; iş dünyamızla sürekli dirsek teması içerisinde olmayı çok önemsiyoruz. Yürüdüğümüz her yolu, her daim sizlerle omuz omuza yürümeye gayret ediyoruz. İllerimiz özelindeki çalışmalarımızın ve genel faaliyetlerimizin sahadan  gelen geri dönüşlerini alıyor, ihtiyaç ve talepleri yerinde tespit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yüzyıl, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı olacak

İş insanlarını yaşadığı şehrin ve ilçenin temsilcisi olarak gördüklerini dile getiren Bakan Işıkhan, iş dünyasından gelen taleplerin ve geri dönüşlerin kendi çalışmaları için çok önemli olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, “Sizlerin görüşleri, geri bildirimleri, talepleriniz bizler için önemli. İş dünyasıyla buluşmalarımızın temel amacı da budur. Bu geri dönüşlerin Bakanlık olarak hayata geçireceğimiz; proje ve politikalarda önemli bir rol oynadığını özellikle ifade etmek isterim. Bugün de aynı hassasiyetle; gelecek yüzyıla, çalışma hayatı başta olmak üzere  her alanda vatandaşıyla, halkıyla iç içe olan, kronikleşmiş ne kadar sorun varsa bunları tek tek çözen bir yönetim anlayışıyla yürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu yüzyılı; sizlerin de desteğiyle emeğin,  üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız inşallah” diye konuştu.

Bakan Işıkhan, konuşmasının ardından Konyalı sanayicilerin sorularını ve taleplerini cevaplandırdı.