ENDONEZYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ, KSO’YU ZİYARET ETTİ

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, beraberindeki heyet ile Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’i ziyaret etti. İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin konuşulduğu ziyarette, Konya ile Endonezya’nın ticari iş birliğini daha fazla artırmak için neler yapılabileceği istişare edildi.

Büyükelçi’ye Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, şehir genelindeki 12 organize sanayi bölgesi, 106 küçük sanayi sitesi ile Konya’nın önemli bir üretim ve ihracat şehri olduğunu söyledi. 3500’e yakın ihracatçı firmanın 195 ülkeye ihracat gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Büyükeğen, “Konya olarak makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, gıda ve tarıma dayalı sanayide çok güçlü bir konumdayız. Ayrıca ayakkabı, savunma sanayi, kimya gibi sektörlerde de önde gelen şehirler arasındayız. Dünyanın neredeyse tamamı ile ticaret yapıyoruz. Endonezya da bizim ihracat yaptığımız ülkelerden biri. Konya olarak Endonezya ile ticari iş birliğimizi daha da artırmak istiyoruz. Bunun için de her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

Büyükelçi’den iş birliği ve yatırım daveti

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükeğen’e teşekkür eden Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama ise, Konya’nın kendileri için ayrı bir yeri olduğunu, Konya ile ilişkilerini daha fazla geliştirmek istediklerini vurguladı. Büyükelçi Purnama, “Konya sanayisinin çok büyük olduğunu biliyoruz. Çok farklı sektörlerde üretim yapılıyor. Burada üretim yapan iş adamları ile Endonezya’daki iş adamlarını bir araya getirmek ve ticareti daha fazla artırmak istiyoruz. Hangi alanlarda iş birlikleri ve devamında ikili iş görüşmeleri (B2B) yapılabileceğini sizler ile istişare etmek üzere Konya’ya geldik. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Ayrıca Konya’nın OSB konusundaki tecrübelerinden da faydalanmak istiyoruz” diye konuştu.

Büyükelçi Purnama ayrıca Konyalı sanayicileri Endonezya’ya yatırıma davet etti.