ÜCRETSİZ CNC OPERATÖRLÜĞÜ VE PROGRAMLAMA KURSU

Sayın Üyemiz,

Odamızca hazırlanan ''İşsiz gençlere CNC alanında nitelik kazandırma projesi'' 2013 yılı Teknik Destek kapsamında (TR52-13-TD-01) ücretsiz olarak açılacak CNC kursu programı aşağıda sunulmuştur.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI

CNC OPERATÖRLÜĞÜ ve PROGRAMLAMA KURSU

(Ü C R E T S İ Z)

CNC Programlama Kursu Kimler İçin Yararlıdır?

Mühendisler, Teknik öğretmenler, Teknikerler, Teknisyenler,
 Talaşlı imalat bölümlerinde çalışan, Usta, Operatörler ve mesleğe yeni adım atacak kişiler CNC Torna Programlama eğitimden yararlanabilirler.

Kurs İçeriği

KONULAR

1.    Hafta

Talaşlı imalatla ilgili teknolojik ve geometrik Bilgiler, güvenli çalışma şartları, bakım ve onarım, ölçme ve kontrol, Konvansiyonel torna tezgahı kullanımı, örnek parça imalatı işlemleri

2.    Hafta

CNC torna tezgâhlarının yapısı, eksen takımları ve kontrol panelini kullanma, CNC Tezgahlarda Mutlak (Absolute) Programlama(G90), CNC Tezgahlarda Artışlı (Incremental) Programlama, simülasyon ortamında elle parça programlarının  yazılması

3.    Hafta

CNC Tornada Satır Yapısı, Satır Numarası ( N10,N20 vb.), Adresler ( G ve M Kodları ),

CNC Tornada Programlama, otomatik çevrimler (Dış çap, iç çap tornalama, matkapla delik delme, diş çekme)

4.    Hafta

CNC Torna tezgahında Programlama, takım sıfırlama, parça sıfırlama, İşleme Parametreleri, CNC Tezgâhlarda Kullanılan Takımlar, CNC Tezgahlarda Takım Ayarı, Sertifika sınavı

Eğitim Tarihleri

23 Eylül 2013 – 25 Ekim 2013

Eğitimin Gün ve Saatleri

Hafta içi 5 gün - 6 Saat

Eğitim Süresi

120 Saat

Kurs Yeri

:

Teknoloji Fakültesi Ek hizmet binası(Org. San. Bölgesi. KTO Vakfı Atölyesi)

Eğitim Şartları

:

Eğitimler sınıf ve atölye ortamında yapılacak olup Bilgisayar, projeksiyon, ölçme ve kontrol aletleri, takımlar, simülasyon programı ve CNC Tezgah kullanılacaktır.

Eğiticiler

İlker ÇAYIR, İlhan ASİLTÜRK