TÜRKİYE, BAE İÇİN STRATEJİK PAZAR

Konya Sanayi Odası, Birleşik Arap Emirlikleri’ne pazar araştırma ve ihracat amaçlı ticari heyet götürdü. Programda, Birleşik Arap Emirlikleri firmaları ile ikili ticari görüşmeler ve yatırım imkanları hakkında görüşen heyet, Cebel Ali ve Sharjah Serbest Bölgelerini gezme imkanı buldu. Resmi temsilciliklerin de ziyaret edildiği gezide, Ticaret ve Sanayi Odaları Temsilcileri görüşmelerinin yanında Çöl Safari ve şehir turları yer aldı. Konya Sanayi Odası, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)’ne düzenlediği Ticaret Heyet Gezisi olumlu geçti. 5 gün süren ve 36 sanayici ve işadamı katıldığı gezide yatırımları yerinde görme ve tanıma imkanını buldu. Sharjah Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden heyet burada Genel Müdür Saeed Obaid Al Jarwan tarafından karşılandı. Brifing verilen Türk heyeti, burada ikili görüşmelerde bulundu. Ziyarette Türk İş Konseyi’nden Yönetim Kurulu Üyeleri ve temsilcilerde bulundu. Hamriyah Serbet Bölgesi’ne de gidilen gezide burada Satış Yetkilisi Abdul Aziz Dawood tarafından bilgi verildi ve üretim yapan büyük firmaların tesisleri yerinde gezildi. Cebel Ali Serbest Bölgesi’ne giden heyete, burada Başkan Yardımcısı Hazma Al Hattat tarafından önce brifing verildi, daha sonra üretim yapan tesisler yerinde görüldü. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, sanayici ve işadamları Dubai Başkonsolosu İhsan Yücel’le, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Genel Direktörü Abdul Rahman G.Al Mutaiwee ile de görüştü. Yaptığı ikili görüşmeler sonucunda yatırım şartları, ihracat konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ikili görüşmelerde Konya sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi vererek, BAE temsilcilerini Konya’ya yatırım yapmaya davet etti. İhracat yapılabilecek cazip bir ülke olan BAE’ne her sanayici ve işadamının mutlaka gidip görmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Büyükhelvacıgil, bu tür gezileri düzenlemekteki amaçlarının, katılımcıların ufkunu açmak ve ihracat yapmaya cesaretlendirmek olduğunu vurguladı. KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ziyaretlerde üst düzey yetkililere Sema ve Hz.Mevlana’nın sözünün yer aldığı el işlemeleri tablo hediye etti. Ziyarette BAE’nin temsilcileri Türkiye’nin kendileri açısından stratejik bir Pazar olduğunu belirterek, bu yıl eylül ayında İstanbul’da fuara katılacaklarını ve KSO Başkanı Büyükhelvacıgil’in daveti üzerine fuar sonrası Konya’ya geleceklerini, gezi ve incelemelerde bulunacaklarını ifade ettiler. Geziye katılan sanayici ve işadamları, yerinde görmenin önemine dikkat çekerek, “Gezi son derece faydalı geçti. İki tane Serbest Bölge, Ticaret ve Sanayi Odaları’yla yaptığımız görüşmeler bizim açımızdan faydalı oldu. Hem bireysel olarak hem de genel olarak karşılıklı görüş alış-verişinde bulunduk. Birleşik Arap Emirlikleri bulunduğu konum itibariyle diğer ülkelere açılan kapı. İhracatımızın gelişeceğine inanıyoruz. Gezimiz sonunda Körfez ülkelerine ihracatımızı artırabileceğimizi gördük. Harika bir gezi oldu. Ufkumuzu açtı. BAE’yle ticari ilişkilerimizi geliştirmemiz ve ihracatımızı artırmamız hem Konyamıza, hem de ülkemize katma değer sağlayacak.”dediler (KSO BASIN BÜROSU)