TÜBİTAK MAM AÇIK KAPI UYGULAMASI HK.

Sayın Üyemiz;

İlgi: TOBB’un 15/02/16 tarih ve 511/3237 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AR-GE ve inovasyonda özel sektör-kamu işbirliği hedefleri doğrultusunda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), “Açık Kapı” uygulamasının başlatıldığı belirtilmiştir.
Uygulamayla, özel sektörle daha yakın işbirlikleri kurulması ve TÜBİTAK MAM bünyesinde oluşturulan bilgi ve teknoloji birikiminin özel sektöre daha etkin transferi hedeflenmektedir. TÜBİTAK MAM bünyesinde sektöre ve ihtiyaca göre sınıflandırılacak formlar ile araştırma enstitüleri firmalarla ihtiyaçlarına göre iletişime geçmektedir. Uygulamayla ayrıca, benzer alanlarda çalışan ya da birbirini tamamlayıcı ürün/süreç geliştiren firmaların bir araya getirilmesi de mümkün olacaktır.
Bu çerçevede, üyelerimiz, dahaiyisimumkun.com veya mam.tubitak.gov.tr adreslerinde yer alan bilgi formlarını doldurarak, AR-GE ve inovasyon alanında ihtiyaç duydukları hizmeti TÜBİTAK MAM ile paylaşabilir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla.