TASARIM STRATEJİ BELGESİ VE EYLEM PLANI HAKKINDA BİLGİ TALEBİ

Çok Değerli Üyemiz,

İlgi : TOBB’ nin 06.02.2015 tarih ve 2422 sayılı yazısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin İlgi’ de kayıtlı yazısında; Türk Tasarım Danışma Konseyi bünyesinde Türk Patent Enstitüsü Koordinatörlüğünde tüm paydaşların katılımıyla hazırlanan “Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2016)”, Yüksek Planlama Kurulunun 26.08.2014 tarih ve 2014/23 sayılı kararıyla kabul edilmiş ve 02.11.2014 tarih ve 29163 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdiği ifade edilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Derneği (ETMK), söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planının “Tasarımla ilgili sanayici, eğitimci, meslek örgütü ve kamu kuruluşu gibi farklı aktörler arasında iletişim ve işbirliğini güçlendirmek” konulu 4 nolu hedefinin “Türkiye’ nin Tasarım Envanterinin Oluşturulması” tanımlı 1 nolu faaliyetinde sorumlu kuruluş olarak görevlendirilmiştir.

Bu kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ nda yapılan toplantıda “Endüstriyel Tasarım Envanteri” oluşturulmasına karar verilmiştir.

Anılan faaliyet ve karar doğrultusunda tasarım çalışmasında kullanılmak üzere aşağıdaki tablonun doldurularak 27 Şubat 2015 tarihine kadar Odamız 248 93 51 nolu faksına veya tanergumus@kso.org.tr adresine gönderilmesini rica ederiz.

KONYA SANAYİ ODASI

Firma Ünvanı  :

Firma Adresi   :

Firma Tel/Fax :

EVET

HAYIR

Firma Bünyesinde Endüstriyel Tasarım Yapılmaktadır.

Firma Bünyesinde Endüstriyel Tasarımcı Çalıştırılmaktadır.

Firma Endüstriyel Tasarım için Hizmet Almaktadır.