KOSGEB SIFIR FAİZLİ İŞLETME KREDİSİ FAİZ DESTEĞİ HK

Sayın Üyemiz;

KOSGEB İcra Komitesinin almış olduğu karar doğrultusunda, finansman problemi yaşayan KOBİ’lere uygun koşullarda finansman sağlanması amacıyla, 9 banka İle KOSGEB İdaresi Başkanlığı arasında protokol imzalanmış ve bu protokol kapsamında “KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği” Programı uygulamasına başlanmıştır.

KOSGEB Konya İl Müdürlüğüne ulaşan bazı işletmeler kredi sürecinde yaşadıkları problemleri iletmiş olup İl Müdürlüğünce konuya ilişkin aşağıdaki hususların hatırlatılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

- Banka şubesi tarafından kredi girişi yapılan işletmelerin kredi başvuruları Müdürlük onayına düşmektedir. Müdürlük onayının verilebilmesi için işletmenin KOSGEB veri tabanında kayıtlı ve 2015 beyannamesinin onaylanmış olması gerekmektedir. Bu sebeple banka girişi yapılan işletmelerin, 2015 Kobi Beyannamelerini doldurarak ekleri ile birlikte KOSGEB’e teslim etmeleri gerekmektedir.

- Vergi ve/veya SGK borcu olan işletmeler de krediden faydalanabilmekte olup Vergi ve/veya SGK borcunun KOSGEB tarafından ödenen faiz/kar payı desteği kadar tutarı banka tarafından işletmeye kullandırılacak kredi tutarından düşülerek, ilgili kuruma ödenmesinin sağlanmakta, kalan bakiye kredi olarak işletmeye kullandırılabilmektedir.

- Kredi protokolünde işletmelerden alınabilecek azami masraf tutarı belirlenmiş olup bu tutarın üzerinde masraf kesintisi yapılmamalıdır.

- Teminat güçlüğü çeken işletmeler KGF ve TESKOMB aracılığıyla teminat

sorunlarını çözebilmektedir.

Kredi sürecine ilişkin yukarıda belirtilen hususları bilgilerinize rica eder hayırlı işler dileriz.

Saygılarımızla

KONYA SANAYİ ODASI

DETAYLI BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN ;

İrtibat Kişisi : Ahmet PARLATAN (Kobi Uzmanı)

Tel : 345 06 03 Faks : 345 06 10

E-Posta : ahmet.parlatan@kosgeb.gov.tr