Duyurular

KONYA SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ SELÇUKLU 2.İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI DUYURUSU

KONYA SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ

SELÇUKLU 2.İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI DUYURUSU

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümleri gereğince, Konya Sanayi Odası organ seçimleri ile ilgili olarak, Başkanlığımıza 3 nüsha halinde Tevdii edilen meslek gruplarına göre hazırlanmış seçme ve seçilme hakkını haiz oda üyeleri listesi Başkanlığımızca incelenmiş olup, Konya Sanayi Odası organ seçimlerine ait hususlar aşağıda gösterilmiştir.

Konya Sanayi Odası Meslek Komiteleri asil ve yedek üyeleri ile Oda Meclisi asil ve yedek üyeleri seçimi 14/04/2018 Cumartesi günü BAYIR DİAMOND OTEL de 09:30 ile 17:00 saatleri arasında yapılacaktır. Elektronik ortamda Bakanlık ve Birlik bünyesinde yer alan ortak veri tabanından alınan seçme ve seçilme hakkını haiz olan üyelerin meslek gruplarına göre hazırlanan listeleri 22-23-26 Mart 2018 tarihlerinde 3 (üç) iş günü süreyle Konya Sanayi Odası Binasının giriş katında ilan panosunda asılı bulundurulacak, 26 Mart 2018 günü saat 17:00’de askıdan indirilecektir.

Odanın 24 Meslek Grubu mevcuttur. Bu meslek gruplarından 50-150 üyesi bulunan meslek grupları 5, 151 ve daha fazla üyesi bulunan meslek grupları 7, meslek komitesi üyesi seçerler. Ayrıca aynı sayıda yedek üye seçilir.

5174 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik gereği aynı gün, meslek komitesi asil üyeleri arasından, meslek komitesi beş kişiden oluşan gruplarda ikişer, yedi kişiden oluşan gruplarda üçer meclis üyesi seçilecektir. Ayrıca aynı sayıda yedek üye seçilir. Oy pusulalarında asil ve yedek üyeler ayrı ayrı gösterilir.

Meslek komitesi üyeleri ve meclis üyeleri için birleşik oy pusulası kullanılacaktır. Meclis üyeliğine aday üyeler, birleşik oy pusulasında meslek komitesi asil üyelerinin karşısına (meclis üyesi asil) (meclis üyesi yedek) şeklinde yazılacaktır.

Gerçek kişi üyeler oylarını bizzat kullanacaklardır.Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, şirket sahibi, ortağı, yönetim kurulu üyesi, genel müdürü, murahhas azası, genel müdür yardımcısı, birim müdürü ve şube müdürü seviyesinde üst düzey yöneticisi olmaları ve temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli suretini veya ticaret sicil müdürlüğünden doksan gün içerisinde alınmış yetki belgesini oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir.

Gerek imza sirküleriyle gerekse yetki belgeleriyle oy kullanacak temsilcilerin; oy kullanmak üzere sandık kurullarına ibraz edecekleri işbu belgelerde T.C. kimlik numaralarının bulunması zorunludur. İbraz edilen imza sirkülerinin bir fotokopisi oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilecektir. Ticaret Sicil müdürlüklerince organ seçimlerinin başladığı tarihten önceki doksan günde dahil olmak üzere oda ve borsa organ seçimlerinin yapıldığı aylarda seçim amacıyla tasdik edilen bu belgelerden harç ve hizmet bedeli tahsil edilemez. Oy kullanan gerçek kişiler ve tüzel kişi temsilcilerinin oy kullanırken resmi kurumlarca verilmiş, üzerinde T.C. Kimlik numarası mevcut kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Oylar, üzerinde İlçe Seçim Kurulu mührü bulunan ve oy verme sırasında Seçim Sandık Kurulu Başkanı tarafından her meslek grubu için ayrı ayrı verilecek zarflara, yukarıda belirtilen şekilde düzenlenmiş birleşik oy pusulalarının konulması suretiyle kullanılır.

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümleri gereğince, vergi mükellefiyeti bulunmayan oda üyelerinin yapılacak seçimlerde oy kullanmaları mümkün değildir. Ayrıca oy kullanacak gerçek kişilerin listede T.C. Kimlik numaralarının yazılı olmasının zorunlu olması hususundaki Yüksek Seçim Kurulunun 16/05/2012 tarih ve 262 K sayılı kararı ve 5490 sayılı kanunun 47. Maddesi ve geçici 1. Maddesi gereğince T.C. kimlik numarası bulunmayan veya hatalı bulunan oda üyelerinin de yapılacak seçimlerde oy kullanmaları mümkün değildir.

Askıya çıkartılacak seçmen listelerinde vergi numarası bulunmayan oda üyeleri yer almayacaktır. Bu itibarla bağlı oldukları vergi dairesi ve vergi sicil numaraları tespit olunamamış vergi mükellefi oda üyelerinin 3 günlük ilan süresi içinde vergi mükellefi olduklarını tevsik edici bir belge ile Başkanlığımıza müracaatla, bağlı oldukları vergi

dairesi ve vergi sicil numaralarını seçim listelerine yazdırmaları gerekmektedir. Ayrıca T.C. Kimlik numaraları bulunmayan veya yanlış bulunan gerçek kişilerin yine 3 (üç) günlük ilan süresi içinde doğru T.C. Kimlik numaralarını tevsik edici bir belge ile Başkanlığımıza müracaatla doğru T.C.Kimlik numaralarını seçim listelerine yazdırmaları gerekmektedir.

Keyfiyet ilgililere ilan olunur.

1.KOMİTE
2.KOMİTE