KONYA ‘DA HAYAT BOYU ÖĞRENME GÜNLERİ VE AVRUPA GENÇLİK FESTİVALİ KUTLANDI

Konya Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi’nin katkılarıyla; daha önce Ankara, İzmir ve İstanbul’da düzenlenen Hayatboyu Öğrenme Günleri’nin dördüncüsü,  2011 yılı için 16 Mayıs 2011 tarihinde Konya Dedeman Otel’de düzenlenmiştir. Yılda bir kez düzenlenen etkinlikte ana hedef etkinliğin ulusal, karar alıcıları kapsayıcı ve Hayatboyu Öğrenme Programı genelindeki iyi uygulamaların yaygınlaştırılması hedefinde olan bir tasarıma sahip olmasıdır.

15-21 Mayıs 2011 tarihleri, Avrupa Komisyonu’nun kararı ile tüm Avrupa’da Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Her yıl farklı tarihlerde kutlanan Gençlik Haftası güzel bir tesadüf eseri 2011 yılında ülkemizin Gençlik Bayramı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı tarihlere denk gelmiştir. Avrupa Gençlik Haftası; 17 Mayıs 2011 tarihinde Konya’da düzenlenen etkinliklerle kutlanmıştır.2011 yılının Avrupa Gönüllülük Yılı olarak ilan edilmesi sebebi ile de her iki program buluşturulmuştur. Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında toplam 42 proje sergilenmiştir. Konya Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi etkinlikte stant açmış, açıldığı günden beri yapılan çalışmaları anlatmış, gençlerin Avrupa hakkında merak ettiği soruları yanıtlamıştır. Etkinliğe;  M. Ali ACAR (Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi), Paul Tzsimas, (AB Komisyonu ) ,Javier Menendez Bonilla(Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu) Dr. Fatih HASDEMİR, (AB Eğt.Genç.Prg.Mer.Bşk.),Aydın Nezih DOĞAN( Konya Valisi ),Ahmet DAVUTOĞLU (Dışişleri Bakanı) katılmıştır.Etkinliklerde; Ney dinletisi, Mehter Takımı,Halk Oyunları gösterisi ‘de yer almıştır.