İZMİR KINIK TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ HK.

Sayın Üyemiz,

Tarımda üretilen ürünlerin katma değerini yükseltmek ve ihracata yönelik üretim yapmak amacı ile İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklaşa İzmir’de Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği çerçevesinde, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri kurmak için yola çıkmıştır.

Söz konusu projeler T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı içerisine girmiş bulunmaktadır.

İlk proje olan “Dikili Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak 07.11.2019 tarihinde 21 sicil numarası ile tüzel kişilik kazanmıştır ve hızlı bir şekilde çalışmalarına devam edilerek yatırımcılara parsel tahsis aşamasına geçmektedir.

Kınık ilçesinde ise tohum, fide, tıbbi ve aromatik bitki ihtisas konusunda başlatılan projenin ismi “Kınık Tarıma Dayalı İhtisas (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitki) Organize Sanayi Bölgesi” olup, Kınık ilçesi Fatih, Osmaniye ve Yeni Mahalle’de yaklaşık 1.613.993,00 m2 alan üzerine kurulması hedeflenmektedir. Proje İzmir Valiliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Kınık Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası ortaklığındaki Müteşebbis Heyet tarafından yürütülecektir.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitki) Organize Sanayi Bölgesi projesi ile sebze, meyve, çiçek, tıbbi ve aromatik bitki tohumu üretimi, ithalat ve ihracat odaklı fide üretimi, teknolojik seralarda tıbbi ve aromatik bitki üretimi yapılması planlanmakta olup, alan içinde planlanacak sanayi parselleri ile drog, uçucu yağ ve ihtisas konusuna uygun diğer sanayi tesislerinin kurulması amaçlanmaktadır.

Kınık TDİOSB’de üretilecek olan kaliteli ve doğru türdeki tıbbi ve aromatik bitki tohum ve fideler sözleşmeli bir şekilde üreticilere verilecek ve üreticiden gelen tıbbi ve aromatik bitkiler TDİOSB alanındaki sanayilerde işlenerek katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülecek, üretimde doğru tür ve çeşit kullanımı ile bir standardizasyon yakalanarak bu bitkilerden katma değeri yüksek ürünler elde edilecektir. Proje kapsamında, özellikle modern seralarda, kaliteli ve doğru türde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, sebze, meyve fide ve tohumu üretilmesi amaçlanmaktadır.

Kuruluşuna hazırlanılan Kınık Tarıma Dayalı İhtisas (Tohum, Fide, Tıbbi ve Aromatik Bitki) Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili detaylı bilgiler ekte yer almakta olup, söz konusu projede yatırımcı olmak isteyenlerin formları doldurarak aşağıda yer alan adrese göndermeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,

Konya Sanayi Odası

Başkanlığı

Not: Taahhütnameler yatırımcıları yasal bir zorunluluk altına koymayacak olup başvuru niteliğindedir. Kınık TDİOSB’nin kuruluş sonrasında belirlenecek tahsis şartlarına göre yatırımcılar devam kararı verebileceklerdir.

Detaylı Bilgi İçin;

Dr. Hitay BARAN