AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ YERLİ SANAYİNİN KATILIMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ YERLİ SANAYİNİN KATILIMI

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Sayın Üyemiz;

Bilindiği gibi ülkemiz ile Rusya Federasyonu ile imzalanan Akkuyu Nükleer Santral Yapımına ilişkin Uluslararası Anlaşmaya göre taraflar, Türk şirketlerinin Akkuyu Projesinde büyük ölçüde yer alması öngörülmektedir.

Nükleer santrallerin yapımında 550.000 parça kullanılmaktadır. Bu parçalar, ana kategorilerde birleştirildiğinde 3500 kategori oluşmaktadır. Nükleer Santral projelerinin yapımında ise en fazla inşaat, elektrik-elektronik aksam ve mekanik ekipman sektörlerine iş düşüyor.

Nükleer Santral Projesi maliyeti çok yüksek bir proje olması nedeniyle bu projede görev alacak sektörlerin iş hacminin çok yüksek olması beklenmektedir. Santralin yapımında inşaat sektörüne çok büyük iş fırsatı doğmaktadır. Projede, inşaat maliyetleri toplam maliyetin % 70'ine kadar ulaşabilmektedir. Santral projesinde 280 adet bina yapılması, 2 milyon metreküp beton ve 500 bin ton çelik konstrüksiyon kullanılması tahmin edilmektedir.

Santralin yapımında tercih edilecek sektörlerde yerli tedarikçilerin 6 milyar $ iş yapma kapasitesi olacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda 15.03.2013 Cuma  günü  Konya Organize Sanayi  Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda Akkuyu Nükleer Santrali hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Söz konusu toplantıya katılımınızı bekler,hayırlı işler dileriz.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI