Bu web sitesi sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitemizde en iyi deneyimleri yaşamanız için çerezleri kullanır.

Reddet Kabul Et
Duyurular

4703 SAYILI PGD KANUNU

4703 SAYILI PGD KANUNU

 

 
 Sayın Üyemiz,

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına atfen, gerek AB mevzuatındaki güncellemeler, gerekse ülkemizin deneyim ve ihtiyaçları göz önüne alınarak Piyasa Gözetimi ve denetimi alanında karşılaşılan sorunların çözülmesi amacıyla 4703 sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun”un yenilenmesine ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

 

Konuya ilişkin olarak 4703 sayılı Kanunun’un yerine geçmek üzere Ekonomi Bakanlığı tarafından ekte yer alan “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Taslağı”nın hazırlandığı belirtilerek Odamız görüşleri talep edilmiştir.

 

TOBB’a iletilecek Odamız görüşlerine dayanak oluşturmak üzere söz konusu Taslağa ilişkin görüşlerinizi  en geç 12 Mayıs 2013 tarihi mesai saati bitimine kadar Odamıza staskazan@kso.org.tr yada 248 93 51 No’lu faksa gönderilmesini hususunu bilgilerinize rica ederiz.

 

 

 

Saygılarımızla,

 
Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Taslağı” için tıklayınız.
Taslak hükümleriyle, taslağın hazırlanılmasında yararlanılan AB mevzuatı hükümlerini karşılaştırmalı gösteren tablo için tıklayınız.