2019 TABS İŞLEMLERİ HAKKINDA

Sayın Üyemiz;

Çevre  ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Odamıza gelen yazıda, Atık Yönetimi Yönetmeliğinin, 9 maddesi (ğ) bendi gereğince 1 Ocak-31 Mart 2020 tarihleri arasında 2019 yılı beyanları için açık olan Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN)/Atık Beyan Sisteminin (TABS), Dünya çapında yaşanan COVİT-19 isimli hastalıkla mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle beyan yapmak isteyen tesis sorumlularının gerek İl Müdürlüklerine gerekse Bakanlığımıza ulaşımı gerekmesi halinde oluşacak yoğunluğun risk oluşturmaması açısından TABS beyan döneminin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığı belirtilmektedir.

Entegre Çevre Bilgi Sisteminden giriş yapılarak, Atık Yönetim Uygulaması üzerinden atık beyanlarının 30 Nisan 2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,