16 - 20 EYLUL 2013 EQUIP AUTO FUARI PARIS / FRANSA MILLI KATILIM

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere 16-20 Ekim 2013 tarihleri arasında Paris/Fransa’da düzenlenecek olan Equip Auto 2013 Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Uludağ İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilecektir.

Otomotiv dış ticaretinde Türkiye’nin en önemli partnerleri arasında yer alan Fransa, otomotiv ana sanayinde oldukça gelişmiş bir ülkedir. Türkiye’nin Fransa’ya olan ihracatının en önemli kalemi otomotiv sanayi ürünleridir. Fransız hükümetinin politikaları doğrultusunda, Fransız pazarına girmek isteyen firmalar için geniş bir teşvik yelpazesi mevcuttur ve yatırım mevzuatı büyük oranda basitleştirilmiştir.

Türk firmaları ve dünyadaki diğer otomotiv sektörünün Fransa’ya olan ilgisini arttıran diğer bir sebep ise, Fransa’nın coğrafik konumudur. Avrupa’nın ortasında bulunması nedeniyle Avrupa Birliği pazarına açılmak isteyen firmalar için cazip bir konuma sahip olmakla birlikte tarihi bağları ve yakınlığı nedeniyle Kuzey Afrika pazarına (Fas, Tunus, Cezayir) geçiş için ideal bir merkez statüsündedir.

Equip Auto Fuarı Fransa’da ve dünyada gerçekleştirilen en büyük otomotiv yan sanayi fuarlarından bir tanesidir. Fuara 2011 yılında 47 ülkeden 1.582 firma katılmış olup Türk firmalarının Fransa, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarlarına girişinde kilit bir rol oynamaktadır.

2011 yılında fuarı 100.000’i aşkın profesyonel ziyaretçi gezmiş olup, fuara katılan Türk firmaları Fransa ve Avrupa’nın önemli işadamları ile bir araya gelmiş ve fuar firmalarımızın yeni bağlantılar kurmalarına önayak olmuştur.

Equip Auto 2013 fuarının m2 fiyatı 400 € olup, avans ödemesi 1.750 € ‘dur.

Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgi web sayfası http://en.equipauto.com adresinde mevcuttur.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI