UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ KSO’YU ZİYARET ETTİ

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret etti. KSO Başkan Vekili M. Veli Tekelioğlu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette, Ukrayna ile Türkiye’nin tarihi ve ticari bağları ele alınırken, Ukrayna’nın yeniden inşasında yapılabilecekler istişare edildi.

Ukrayna-Rusya savaşının bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini ve hiçbir ülkede savaş yaşanmasını istemediklerini belirten Tekelioğlu, Ukrayna’nın yeniden inşasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Tekelioğlu, “Türkiye ile Ukrayna’nın tarihi çok eskilere dayanan ticari ilişkileri var. Ukrayna bizim önemli ticaret pazarlarımızdan biri. Konya Ukrayna’ya tarım makineleri, değirmen makineleri, otomotiv yedek parça başta olmak üzere çok çeşitli ürünler ihraç ediyor. Aynı zamanda Ukrayna bizim buğday ve ayçiçeği ithalatı yaptığımız önemli bir paydaşımız. Biz dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasını istemiyoruz. Ukrayna’daki savaşın da bir an önce son bulmasını istiyoruz. Ukrayna’nın yeniden inşası noktasında da elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Öncelikli olarak değirmen makineleri ve tahıl işleme makinelerine ihtiyaç var

Ev sahipliğinden dolayı Tekelioğlu’na teşekkür eden Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da, savaşın bir an önce bitmesini arzuladıklarını söyledi. Ukrayna’nın şu anda ülkenin yeniden onarımı için çalışmalara başladığını ifade eden Bodnar, “Öncelikli olarak evler, okullar, hastaneler, enerji merkezleri onarılacak. Şu anda ülkemizde öncelikli olarak değirmen makinelerine, tahıl işleme makinelerine ihtiyacımız var. Konya’nın sanayisinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Bu ürünlerin Konya’dan temin edilebileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsamettin Sönmez ve Ukrayna ile ticaret yapan sanayicilerin de yer aldığı ziyarette, sanayiciler sorunlarını ve taleplerini büyükelçiye iletti.,