TÜRKİYE’DE İLK OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Konyalı olarak ülkemizde ve dünyada sesini duyurmak istediklerini ifade eden Aydın, “Türkiye’mizde ve dünya’da henüz ulaşılmamış petrol ve doğalgaz gibi yüksek derecede ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarını bulup yeryüzüne çıkararak ekonomiye katma değer kazandırıyoruz.”dedi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Eriell Petrol Sondaj Makinaları ve Ekipmanları üretim tesislerinde gezi ve incelemelerde bulundu. Başkan Büyükhelvacıgil’e tesisler hakkında bilgi veren Eriell Petrol Sondaj Makinaları ve Ekipmanları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Aydın, “Petrol sondaj makinelerinin üretimini sertifikalı olarak ilk firmamız yapmaktadır. ERİELL Group olarak kıtalararası ölçekte petrol ve doğalgaz sondajları yapmakta olan grubumuz Avrupa - Asya –Afrika ve Ortadoğu’da değişik ülkelerde faaliyetlerini sürdürmektedir. Üretimini yaptığımız petrol sondaj makineleri, sondaj kuleleri, çamur tankları, rotary üniteleri ve diğer ekipmanları her türlü arazi şartlarında çok derinlere inebilmek için gerekli dayanıklılıkta üretilmektedir.”dedi.
 DEV KULE TEST PLATFORMU İLE SERTİFİKALANDIRIYORUZ
Teknolojinin sağlamış olduğu imkânları en üst seviyede kullanarak inşa ettikleri ürünlerin dayanıklılık testlerini yine bir ilk’e imza atarak dev kule test platformu ile sertifikalandırdıklarını anlatan Aydın, “Petrol makinelerimizin değişen iklim şartlarında performans kaybetmeden çalışabilmesi için gerekli titizliği gösteriyor ve kalite kontrol ekibimizle ülkemizin en seçkin markalarını kullanıyoruz.”diye konuştu.
 “Şirketimizin yaptığı sondaj makineleri, 250 tondan 300 tona kadar kaldırma kapasiteli sondaj makinelerinden oluşmaktadır.”diyen Aydın, konusunda uzman mühendis kadrolarıyla, teknik personeliyle, profesyonel yöneticileriyle, yerli ve yabancı yatırımcılarıyla birlikte petrol endüstrisi kalite standartlarına ve Türk kalite standartlarına uygun projelerini 50 bin metrekarelik alana sahip Konya üretim tesislerinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
İLK OLMANIN GURURUNU VE HEYACANI YAŞIYORUZ
Aydın, “Yatırımlarımızla hayat verdiğimiz petrol ve doğalgaz sondajı sektöründe Türkiye’miz için ilk olmanın gururu ve heyecanını yaşıyoruz. Her zaman önde, Her zaman daha derinde olacağız. Türkiye’mizde ve dünya’da henüz ulaşılmamış petrol ve doğalgaz gibi yüksek derecede ihtiyaç duyulan enerji kaynaklarını bulup yeryüzüne çıkararak ekonomiye katma değer kazandırıyoruz.”şeklinde konuştu.
Öncelikli hedeflerinin sondaj araması için ihtiyaç duyulan mobil – yarı mobil ve sabit platformlar, büyük tonajlı sondaj makineleri ile farklı modellerde yüksek sondaj kuleleri, çamur tankları ve sirkülasyon pompa ünitelerini geliştirmek ve inşa etmek olduğuna dikkat çeken Aydın, bir diğer hedeflerinin ise 450 ton kapasiteli sondaj makinesi ile 7000 metreye kadar derinliklere inerek sondaj kuyularını kazabilen çağdaş elektronik ekipmanlarla donatımlı bir üst modeli üretmek istediklerini vurguladı.
Aydın, ayrıca öncelikli olarak ERİELL Gorup’un ihtiyaçlarını karşılamak üzere sondaj delme matkapları “ Rock Bit ” ve çelik delme boruları “Tij” gibi ülke ekonomisi için çok önemli sondaj sarf malzemelerini de üreterek hedeflerini geniş tuttuklarını söyledi.
KSO BAŞKANI’NDAN ERİELL’E TEBRİK
Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Eriell Şirketi’nin Başkanı Harun Aydın’ı Konya’da olmayan bir sektörü kazandırdıkları için kutladı ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Konya Sanayi Odası olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ifade eden Başkan Büyükhelvacıgil, “Oda olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye hazırız. Siz de ilgili kuruluşların desteklerinden yararlanınız. Konya altyapısı olan Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden birisi. Güçlü sanayimize Konya’da olmayan bir sektörü kazandırdığınız için teşekkür ediyorum.”dedi.