SANAYİCİLERE VE AKADEMİSYENLERE İNOVASYON YÖNETİMİ ANLATILDI

Konya Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi ve Innopark Konya TGB işbirliğinde, Konya’daki sanayicilere, akademisyenlere ve Ar-Ge merkezi çalışanlarına yönelik İnovasyon Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi.

Innopark konferans salonunda Engsurf-Twin Projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda, Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilen bilgilerin ticarileştirilmesi ve bu konudaki deneyimler ele alındı. Engsurf-Twin Projesi Koordinatörü ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ün başkanlığında yapılan çalıştayda, İrlanda Trinit Collage Dublin yöneticileri tarafından, ufuk Avrupa ve bölgesel finansmanlar, finansmana giden yollar, araştırmanın ticarileştirilmesi, Horizon Europe'a odaklanma gibi konularda bilgiler verildi.

Çalıştayın sonunda Konya Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Anadolu Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Ortak İletişim ve İşbirliği Ağı (ARGETÜRK) Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil tarafından, konuşmacılara hediye takdim edildi.