NİJERYA HEYETİNDEN KSO’YA ZİYARET

Nijerya Hammadde Araştırma ve Geliştirme Konseyi Genel Müdürü Prof. Dr. Hussani Doko Ibrahim ve beraberindeki heyet, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkan Vekili M. Veli Tekelioğlu’nun ev sahipliği yaptığı ziyarette, Konya ile Nijerya’nın nasıl iş birlikleri yapabilecekleri istişare edildi.

Ziyaretçilerine Konya sanayisi ve Konya tarım makineleri sektörü hakkında bilgiler veren KSO Başkan Vekili M. Veli Tekelioğlu, Konya’nın geçtiğimiz yıl tarım makineleri sektöründe 161 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. Konya’nın tarım alet ve makineleri sektörü ihracatının yüzde 11’ini tek başına gerçekleştirdiğini kaydeden Tekelioğlu, “Konya’da traktör başta olmak üzere pulluk, diskli tırmıklar, ekim ve dikim makineleri, ilaç ve çapa makineleri gibi birçok alanda üretim ve ihracat gerçekleştiriliyor. Bu alanda ihtiyacınız olan her türlü makineyi Konya sanayimizden temin edebilirsiniz. Konya Sanayi Odası olarak biz de, karşılıklı ticaretimizin artması için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” dedi.

Türkiye’nin ve Konya’nın kalitesini biliyoruz

Nijerya Hammadde Araştırma ve Geliştirme Konseyi Genel Müdürü Prof. Dr. Hussani Doko Ibrahim de, tarım ve hammadde ile ilgili çeşitli araştırmalar yaptıklarını ve ülkelerindeki hammaddeyi işleyecek tarım makinelerini bulabilmek için birçok ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi. Ibrahim, “Teknoloji yoğun tarım makinelerini incelemek bunları ülkemize kazandırabilmek için ziyaretler yapıyoruz. Türkiye’nin de bu alanda kalitesini biliyoruz. Burada da özellikle Konya’ya geldik. Biz çok uzun ilişkiler kurarak, bağlantılarımızı güçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

DEİK Türkiye – Nijerya İş Konseyi Başkanı Hakan Özel’in de yer aldığı heyet, daha sonra Konya sanayisinde üretim yapan çeşitli fabrikalara inceleme gezisinde bulundu.