KÜTÜKCÜ, TAHRAN’DA TÜRKİYE-İRAN ÇALIŞMA KOMİTESİ TOPLANTISINA KATILDI

Başbakanla birlikte İran’a giden işadamları arasında yer alan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Tahran’da düzenlenen Türkiye-İran Çalışma Komitesi 1. Toplantısı’na katıldı.​ Aynı zamanda Türkiye İran Ortak Çalışma Komitesi Türkiye Taraf Başkanlığı görevini de yürüten Kütükcü’nün katıldığı toplantıda İran’la Türkiye arasındaki ticareti artırmanın yolları konuşurken, ikinci toplantının da Konya’da yapılması kararı alındı.

İran Ticaret, Sanayiler, Madenler ve Tarım Odası ev sahipliğinde Tahran’da gerçekleştirilen Türkiye-İran Çalışma Komitesi 1. Toplantısı’nda, özel sektörün etkinliğinin artırılması amacıyla, yerel odalara kapasite inşası ve kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesine, ikili ticari uyuşmazlıkların olası çözüm mekanizmaları üzerinde çalışılmasına, gümrük, lojistik, ticari koridor, geçişler, belgeler ve bunların Türk ve İranlı iş adamları üzerindeki olası etkileri konularında çalışılmasına ve Türkiye ve İran’daki yerel odalar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve karşılıklı bilgi alışverişinin hızlı bir şekilde sağlanabilmesi için odalar arası eşleşmeler üzerinde çalışılmasına karar verildi.

Ayrıca, bir sonraki toplantının Konya’da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kütükcü, İran Ticaret, Sanayiler, Madenler ve Tarım Odası Başkanı Mohsen Jalalpour ile de bir görüşme gerçekleştirdi.