KSO, SEKTÖR TOPLANTILARINA PLASTİK VE KAUÇUK SEKTÖRLERİ İLE BAŞLADI

Konya Sanayi Odası sektörlerin sorunları ve çözüm yollarının konuşulduğu sektör toplantılarına plastik ve kauçuk sektörleri ile başladı. KSO Başkanı Memiş Kütükcü, plastik ve kauçuk sektör sanayicilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, başarıya ulaşmak için birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

Toplantının açılışında söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya’nın pek çok sektörde söz sahibi olan bir sanayisi olduğunu vurgulayarak, “Sektörlerimizde katma değeri artırmanın çabası içerisindeyiz. Bu toplantılarla amacımız, sektörlerimize yol haritası çıkararak, çalışma planları oluşturmak” dedi.

Başkan Kütükcü, konuşmasında üretimin önemine dikkat çekerek, bugün dünyada söz sahibi olan ülkelerin bu gücü üretimden aldıklarını, Konya’nın üretim gücünü artırmanın yolunun da sektörlerin güçlenmesinden geçtiğini bildirdi.

Plastik sektörü sigorta şirketlerinden dertli

Toplantıda plastik ve kauçuk sektörlerinde hammadde temini, lojistik, yüksek enerji maliyeti, nitelikli ve niteliksiz eleman bulamama, elektrik şirketlerinin zorunlu teminat oranlarındaki artışlar gibi başlıklar sorun olarak ön plana çıkarken, toplantıya katılan sanayicilerin özellikle sigorta şirketlerinden şikayet etmesi dikkat çekti. Sigorta şirketlerinin yüksek risk taşıdığı gerekçesiyle işyerlerini sigortalamadıklarına dikkat çeken sektör sanayicileri, bu konunun mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret etti. KSO Başkanı Memiş Kütükcü ise, plastik ve kauçuk sanayinin sigorta şirketleri ile yaşadığı sorunla ilgili kendilerine daha önce gelen şikayetler üzerine, çözüm için KSO, KTO ve KTB tarafından Rekabet Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta Birliği, TOBB gibi kurumlar nezdinde girişimlerde bulunulduğu bilgisini verdi.

Başkan Kütükcü, sektör sorunları ve çözüm yollarının konuşulduğu toplantıların devam edeceğini de sözlerine ekledi.