KSO, İHRACATTAKİ ‘KONTEYNER’ SIKINTISINA ÇÖZÜM ARIYOR

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, ihracatçıların son dönemde yaşadıkları konteyner sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan konteyner sıkıntısından dolayı dört aydır siparişlerini teslim edemeyen firmalar olduğunu, bu siparişlerin şu anda depolarda bekletildiğini söyleyen Kütükcü, KSO olarak bu sorunun çözümü için çalıştıklarını ifade etti.

Sanayicilerin pandemiye ve tüm ekonomik zorluklara rağmen üretime ve ihracata devam ettiklerini vurgulayan Kütükcü, konteyner problemi ile ilgili şunları söyledi: “Sanayide bir süredir hammadde fiyatlarında yaşanan yükselişlerden kaynaklı bir maliyet artışı vardı. Buna son dönemde bir de konteyner problemi eklendi. Şu anda ihracatçı firmalarımız, hem ihracattaki artıştan, hem de konteyner arzının talebi karşılayamamasından dolayı, neredeyse yurtdışının tamamına boş konteyner bulmakta ciddi zorluk çekiyor. Dört ay gibi uzun bir süredir siparişlerini teslim edemeyen firmalarımız var. Konteyner ya bulunamıyor ya da fiyatlar iki katına çıkmış durumda. Bu konu Konya Sanayi Odası olarak bir süredir gündemimizde. Oda olarak üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Ticaret Bakanlığı'na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bu konudaki taleplerimizi ilettik. Çözümünü takip ediyoruz.  İhracatımızdaki yükselişi sekteye uğratmadan çözüme kavuşturulacağına inanıyoruz."