KSO BAŞKANI KÜTÜKCÜ: “KONYA İLE ISPARTA KARDEŞ ŞEHİRDİR”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ile görüşen Ispartalı iş adamları Konya sanayisinden son derece etkilendiklerini ifade ettiler.

Ziyarette Konya sanayisini tanıtan bir sunum yapan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Isparta ile Konya’nın kardeş şehir olduğunu ifade ederek, “Selçuklu payitahtı Konya, tarımın yanı sıra, artık dünyada sanayici kimliğiyle de tanınıyor. Isparta ise İç Anadolu’nun Akdeniz’e açılan kapısı konumunda. İnşallah şehirlerimizi, bölgemizi el birliğiyle kalkındırarak, daha güçlü yarınlara hazırlayacağız” dedi.

Başkan Kütükcü, Ispartalı işadamlarını Konya’da görmekten memnuniyet duyduklarını, ziyaretlerin ortak yeni işbirliği alanlarının oluşmasına ve iki şehrin de gelişimine katkılarda bulunacağını vurguladı. Başkan Kütükcü Ispartalı heyete, Konya sanayi tarihi, Konya’nın öne çıkan sektörleri, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan gelişmeler, Konya sanayisinin hedefleri gibi konularda bilgi verdi.

Başkan Başdeğirmen: “Konya’nın tecrübesine ihtiyacımız var”

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, Isparta’da sanayinin çok gelişmediğini, ancak tarım ve hizmet sektörlerinde ilerleme kaydedildiğini belirterek, sanayi alanında Konya’nın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Başdeğirmen, Konya’da sanayinin geldiği noktayı takdirle izlediklerini, bu anlamda Konya’yı rol model olarak benimsediklerini anlattı.

Konya’ya girerken kendilerini bir Avrupa şehrine girer gibi hissettiklerini bildiren Başdeğirmen, “Konya’nın tecrübesine ihtiyacımız var” dedi.

Ziyarete Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan ve Meclis Üyelerinin yanı sıra, Konya Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Kadir Büyükkara ile KSO meclis üyeleri de katıldı.

Heyetin Konya Sanayi Odası ziyaretinin ardından, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne geçilerek fabrika ziyaretleri gerçekleştirildi. Ispartalı işadamları ayrıca Mevlana Kültür Merkezi’nde Sema Gösterisi izledi ve Mevlana Müzesi, Karatay Medresesi, İnce Minare Müzesi, İstiklal Harbi Şehitleri Müzesi ile Sille’yi gezdi.