KOS İLE UNİLEVER ARASINDA ARSA TAHSİS SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Konya’ya Algida’nın ardından yeni bir yatırım daha yapmaya hazırlanan Unilever ile Konya Organize Sanayi Bölgesi arasında arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Yatırımı değerlendiren Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Unilever’in ev ve kişisel bakım ürünleri sektöründe yapacağı bu yeni yatırımın Konya’nın son zamanlarda tek seferde aldığı en büyük uluslararası yatırım olduğunu vurgulayarak, hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Kütükcü, Konya’nın en büyük OSB’si olan Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin yerli ve uluslararası yatırımcılarla büyümeye devam ettiğini, Unilever’in 150 milyon Euro’nun üzerindeki yeni yatırımıyla birlikte bölgenin 2 yılda aldığı uluslararası yatırım tutarının 300 milyon Euro’ya ulaştığını söyledi. Kütükcü, arsa tahsis sözleşmesi imzalanan Unilever’in yeni yatırımıyla 680 kişilik yeni bir istihdam alanı açacağına da dikkat çekti.

Konya’nın uluslararası yatırım kriterleri yükseliyor

Konya’ya uluslararası yeni bir yatırımın daha kazandırılmasının önemine değinen Başkan Kütükcü, “Birlik ve beraberlik ruhuyla Konya’ya kazandırılan Unilever’in 150 milyon Euro’yu aşan bu yeni yatırımı son zamanlarda şehrimize tek seferde kazandırılan en büyük yatırımdır. Uzun zamandır görüşmeleri devam eden böyle bir yatırımın Konya’ya kazandırılmasında yardım ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Ayrıca bu yatırımlar Konya’nın uluslararası yatırım kriterlerinin yükseldiğini, şehrimizin yatırımcılara önemli avantajlar sunduğunu göstermektedir. İnsanımıza iş ve aş sağlayacak, bölgemize değer katacak yatırımlara kapımız her zaman açıktır. Konya olarak, 2023 hedeflerimize ulusal ve uluslararası yatırımcılarla birlikte yürümek istiyoruz. Unilever, yatırımlarıyla bu yürüyüşe önemli katkılarda bulunmaktadır” dedi.

4. Kısım Genişleme alanında yatırımlar başladı

Konya Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Başkan Kütükcü, bölgenin 4 milyon metrekareden oluşan 4. Kısım Genişleme alanında sanayicilerin yatırımlarını yapmaya başladığını, bu bölgede kalan az sayıda arsa için yakın zamanda tahsis duyurusuna çıkılacağını, bir kısmı kamulaştırılan 5. Kısım Genişleme alanında ise çalışmalara devam edildiğini ifade etti. Başkan Kütükcü, genişleme alanları ile birlikte KOS’un 23 milyon metrekare büyüklüğe ulaşarak,  toplam alan, yatırım ve sağlanan istihdam bakımından Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yer alacağını da sözlerine ekledi.