KONYA MAKİNE FUARI AÇILDI

KONMAK, KONYASAC, KONELEX ve İSKON Fuarlarını bünyesinde bulunduran Konya Makine Teknolojileri Fuarları’nın açılışı gerçekleştirildi. Fuarın açılışına katılan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.  Veli Tekelioğlu, makine sektörünün Konya sanayisi için önemini vurgulayarak, sektörün Konya’nın ihracatında lokomotif olduğunu ifade etti.

Konya TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Konya Makine Teknolojileri Fuarları’nın açılış törenine, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı ile protokol üyeleri katıldı.

Konya, Türkiye’nin 4. büyük makine ihracatçısı

Açılışta konuşan KSO Başkan Yardımcısı M. Veli Tekelioğlu, Konya sanayisinde hayatın her alanına nüfuz eden makinelerin üretilip, ihraç edildiğini söyledi. Konya Makine Fuarı’nın en son 2018 yılında gerçekleştirildiğini ve o günden bugüne Konya sanayisinin çok büyük başarılara imza attığını aktaran Tekelioğlu, şehrin geçtiğimiz yıl 3 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekorunu kırdığını ifade etti. Konya’nın ihracatına en fazla katkıyı veren sektörlerin başında makine ve aksamları sektörünün geldiğini belirten Tekelioğlu, “Makine sektörümüz, ihracatını sürekli artırıyor. 2019 yılında 460 milyon dolar ihracat gerçekleştiren makine sektörümüz, 2020 yılında 508 milyon 934 bin dolar, 2021 yılında da 640 milyon 800 bin dolar ihracat yaptı.  Sektörün, toplam ihracatımızdan aldığı pay yüzde 21’in üzerine çıktı. Yine bu yılın Ocak-Nisan döneminde de sektörün ihracatı, 254 milyon doları aşmış durumda.  Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, Türkiye’de makine imalatı ve ihracatı denildiği zaman ilk akla gelen illerden biri hiç şüphesiz Konya’dır. Bugün, makine sektöründe, İstanbul, Ankara ve Bursa’nın ardından Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısıyız. Türkiye’nin toplam makine ihracatının yaklaşık yüzde 8’ini Konyalı makinecilerimiz gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

252 firma ve firma temsilcisinin katılım sağladığı Konya Makine Teknolojileri Fuarları, 14 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.