DİYARBAKIRLI İŞADAMLARINDAN KSO’YA ZİYARET

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı  Veli Tekelioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Diyarbakır ve Konya’nın pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehirler olduğuna dikkat çekildi.

Diyarbakırlı işadamlarından ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanlarından oluşan heyet ilk önce Konya Sanayi Odası tanıtım filmini izledi. Ardından Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Veli Tekelioğlu, Konya sanayisi, ekonomisi ile ilgili bilgiler verdi. “Karşılıklı ticaret ve bilgi alışverişi için kapılarımız her zaman açık” diyen Tekelioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tekelioğlu, Türkiye’nin dünyanın gözbebeği, kalbi olan bir coğrafyada bulunduğunu ve tarih boyunca böyle bir coğrafyada bulunmanın bedelini ödediğini vurgulayarak, “Çok çalışmamız, bilgili ve uyanık olmamız lazım. Bu coğrafyada birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Aslan ise, Diyarbakır hakkında bilgi vererek, açılım sürecinden bahsetti. Açılım sürecinin kalıcı barışa vesile olmasını temenni eden Aslan, Konyalı işadamlarını Diyarbakır’a davet etti.