BELARUS BÜYÜKELÇİSİ KSO'YU ZİYARET ETTİ

Belarus Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'yü ziyaret etti. Ziyarette Konya ile Belarus'un karşılıklı ticaretinin artırılması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçi'ye Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya'nın nitelikli bir sanayi şehri olduğunu söyledi. Türkiye'nin en büyük 3. organize sanayi bölgesine ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Kütükcü, sektörlerle ilgili bilgiler verdi. Kütükcü, Konya sanayisinin gelişmesinde makine ve aksamları sektörü ile otomotiv yedek parça sektörünün önemli rol oynadığına dikkat çekerek, "Konya, yıllık 2 milyar 185 milyon doları aşkın ihracat yapan bir şehir. İhracatımızın ilk üç sırasında otomotiv endüstrisi, makine ve aksamları ile savunma ve havacılık sanayi yer alıyor. Ayrıca şehrimizde 80 farklı sektörde üretim yapılıyor" dedi.

Kütükcü, "Karşılıklı ticaretimizi artırmak için Konyalı ve Belaruslu sanayicilerimizin ortak çalışma alanlarını belirleyerek, ikili iş görüşmesi (B2B) organizasyonları düzenleyebiliriz. Bu karşılıklı görüşmelerin ticaretimize büyük katkı sunduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye ile Belarus'un 1,5 milyar dolar karşılıklı ticaret hedefi var

Ev sahipliğinden dolayı Başkan Kütükcü'ye teşekkür eden Belarus Ankara Büyükelçisi Viktor Rybak da, Türkiye ile Belarus'un karşılıklı ticaretini 1,5 milyar dolara çıkarma hedefi olduğunu söyleyerek, bu hedefin yakalanması için Büyükelçilik olarak çalıştıklarını ifade etti. Belarus'da 140 Türk şirketinin üretim ve ticaret faaliyetinde bulunduğunu aktaran Büyükelçi Rybak, "Belarus'taki birçok şirket farklı projeleri için Türk şirketler ile ortaklık yapmak istiyor.  Bugün de Belaruslu sanayicilerimiz ile Konyalı sanayicilerimizin hangi alanlarda iş birlikleri yapabileceklerini konuşmak ve Konya ile olan ticaretimizi artırmak için buradayız. Sizlerin vasıtası ile Konyalı ve Belaruslu sanayicilerimizi görüştürerek yeni iş birliklerinin oluşmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ziyarette KSO Başkan Yardımcısı Mustafa Veli Tekelioğlu ve Belarus Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ruslan Kizelevich de yer aldı.