KONYA, GÜÇLÜ BİR MAKİNE ŞEHRİ

Konya MAKTEK Fuarı açıldı. 300’den fazla firmanın stant açtığı fuarın açılışına Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

KTO TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Memiş Kütükcü, makine sektörünün Konya için önemine değinerek, Konya’nın İstanbul, Ankara ve Bursa’nın ardından Türkiye’nin 4. büyük makine ihracatçısı olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında Konya’nın güçlü bir makine üretim ve ihracat şehri olduğunu kaydeden Kütükcü, fuarın sektöre hayırlı olmasını dileyerek, Konya makine sektörü ve sektörde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Kütükcü, “Konya sanayimizin nüvesini, makine sektörümüz oluşturuyor. Metal işleme makinelerinden hidrolik, pres ve takım tezgahlarına, tarım makinelerinden araç üstü ekipmana, motor yenileme makinelerinden gıda makinelerine değin çok geniş bir sektörel yelpazeye sahibiz. Makine ve aksamları sektörümüz, 2014 yılının Ocak ayından bu yana, yani tam 115 aydır Konya ihracatında lider durumda.  Geçtiğimiz yıl 3,2 milyar dolar ihracat yapan şehrimizin toplam ihracatının yüzde 24’ünü, yaklaşık 789 milyon dolarını makinecilerimiz tek başlarına gerçekleştirdiler. Bu yılın ilk 9 ayında da 623 milyon doları geçmiş durumdayız. Konya’nın makineleri dünyanın her yerinde tıkır tıkır çalışıyor” şeklinde konuştu.

Kütükcü, makine sektörünün stratejik öneme sahip olduğunun da altını çizerek, Konya Sanayi Odası’nın sektöre yönelik hayata geçireceği kümelenme projesi ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların sonrasında protokol üyeleri kurdele keserek MAKTEK Fuarı’nın açılışını yaptı. Ardından heyet, fuarda stant açan firmaları da ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.