BAŞKAN BÜYÜKEĞEN, KONYA SANAYİSİNİ VE TARIMSAL SANAYİ SEKTÖRÜNÜ ANLATTI

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği (AGRICITIES) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası 30 Büyükşehir ve Yerel Yönetimler Tarım Çalıştayı'na katıldı.

Konya sanayisi ve tarımsal sanayi üretimi hakkında bilgiler veren Başkan Büyükeğen, şehrin tarımdan gelen tecrübesini sanayiye aktardığını ve bugün Konya’nın güçlü bir üretim, istihdam ve ihracat şehri haline geldiğini söyledi. Konya’nın makine ve aksamları sektörü ile savunma ve havacılık sanayinde Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısı olduğunu kaydeden Başkan Büyükeğen, 3500 ihracatçı firma ile 194 ülkeye ihracat yapıldığı bilgisini paylaştı.

Büyükeğen ayrıca, tarımın ve sanayinin bir birine güç veren paydaşlar olduğunu belirterek, değirmen makineleri, tarım makineleri, gıda sanayi, gibi alanlarda Konya’nın öncü şehirlerden olduğunu vurgulayarak, Konya’nın tarımsal sanayi ve diğer sanayi kollarındaki gücünü daha ileriye taşıyacaklarını sözlerine ekledi.