BİRLEŞİK KRALLIK TİCARİ ATAŞESİ KATE WARD, KSO’YU ZİYARET ETTİ

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Ticari Ataşesi Kate Ward, Konya Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ward ziyarette, KSO Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı ile görüştü.

Konya ve Birleşik Krallık ticari ilişkilerinin konuşulduğu ziyarette misafirlerine Konya sanayisi hakkında bilgi veren Çatlı, Konya’nın Türkiye’nin en önemli sanayi üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi. Konya’nın geçtiğimiz yıl 194 ülkeye 3.2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Çatlı, “Makine ve aksamları, otomotiv endüstrisi, hububat, bakilyat yağlı tohumlar sektörleri en fazla ihracat yaptığımız sektörler. Bunun yanında savunma sanayi, ayakkabı, tekstil, araç üstü vinç, plastik, boya, kimya da öne çıkan sektörlerimiz. Birleşik Krallık bizim önemli ihracat pazarlarımızdan biri. Mevcut iş birliğimizi daha da geliştirmek için, her türlü ticari iş birliğini yapmaya hazırız” dedi.

Ev sahipliğinden dolayı Çatlı’ya teşekkür eden Ticari Ataşe Kate Ward de, Konya’da olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Ankara, İstanbul gibi illerde ticari iş ağları bulunduğunu ve Konya’da da enerji başta olmak üzere diğer üretim alanlarında iş ağları oluşturmak istediklerini belirten Ward, Konyalı sanayicileri iş potansiyellerini görüşmek üzere İngiltere’ye davet etti. Ward ayrıca, yeni iş birliklerinin oluşabilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.