Kamu Kurum ve Kuruluşlarında HES Kodu Uygulaması Hakkında

Sayın Üyemiz;

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma, hastalığı kontrol altına alma ve yayılmasına mani olmak maksadıyla birçok tedbir ve bu tedbirlerin uygulanmasına dair kararlar alınmaktadır.

Bu çerçevede  Konya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 17.09.2020 tarih ve 102 sayılı kararı gereği kamu kurum ve kuruluşlarında, banka, PTT, Noter vb. yerlerde hizmet almaya gelen kişilerin HES kodu sorgulaması yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

İlgili karar gereği Odamıza da iş veya ziyaret için gelecek kişilerden HES kodlarını bildirmeleri istenecek olup, HES Kodu Sorgulamasının ardından işlemleri yapılabilecektir.

Toplum sağlığının korunması ve üretimin sağlıkla devam edebilmesi için alınan tedbirlere uyulmasının önemini hatırlatır, iyi çalışmalar dileriz.

KONYA SANAYİ ODASI

BAŞKANLIĞI

HES Kodunu;

1) Akıllı telefon / tabletten Hayat Eve Sığar uygulaması indirerek;

2) E-devlet üzerinden;

3) HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırayla; T.C. Kimlik No, Kimlik Seri No son 4 hanesi ve Paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazıp 2023’ e mesaj göndererek alabilirsiniz.

Dosyalar