Şili'ye İhracatta Kullanılan Tercihli Menşe İspat Belgeleri Hakkında

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’ndan alınan yazıya atfen, Şili Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Ekonomi Müsteşarlığı'ndan Ticaret Bakanlığı'na gönderilen bir elektronik postada, Kovid-19 salgını sebebiyle alınan önlemler kapsamında, serbest ticaret anlaşması bulunan ülkelerden Şili'ye yapılan ithalat işlemlerinde tercihli menşe ispat belgelerinin dijital kopyalarının, salgının bitmesini takiben orijinal nüshalarının teslim edilmesi şartıyla kabul edileceğinin belirtildiği ifade edilmiştir.

Yazıda devamla, söz konusu elektronik postada geçtiğimiz Mart    ayında    Şili    Gümrük İdaresi tarafından alınan ticaretin kolaylaştırılması önlemlerine ilişkin detaylı bilgiye de https://www.aduana.cl/se-establecen-medidas-de-facilitacion-del-comercio-exterior-para/aduana/2020-03-19/140021.html web sayfasından ulaşılabileceği bilgisinin paylaşıldığı vurgulanmıştır.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,