Fas'ta Gerçekleştirilecek İhracatta Uygunluk Kontrolleri Hk.

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza gelen yazıda, Fas'a ithal edilen sanayi ürünlerinin yerel mevzuat çerçevesinde uygunluk kontrollerinin 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren dış kaynak kullanılarak gerçekleştirileceği belirtilmekle birlikte,  tüm sanayi ürünleri için 20 Nisan 2020 tarihine kadar tanımlanan geçiş döneminde, Fas gümrük noktalarında söz konusu uygunluk kontrollerinin yapılabileceği bildirilmiştir.

Bahse konu yazıda devamla, Fas'a gerçekleştirilen ihracat özelinde uygunluk kontrolleri ile ilgili daha önce 20 Nisan 2020 olarak belirlenen geçiş dönemi süresinin, COVID-19 nedeniyle 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığı ve 20 Haziran 2020 tarihi itibariyle geçiş döneminin sona ereceği belirtilmiştir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,