ABM KONYA’DAN MARSİLYA’YA TEKNİK GEZİ

Avrupa Bilgi Merkezi, Konya’ya yabancı yatırım gelmesiyle ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası’na, Avrupa Birliği fonlu Türk Odaları Geliştirme Programı kapsamında Konya Sanayi Odası ve Marsilya Ticaret ve Sanayi Odası ile müştereken geliştirilen ve başvurusu Eurochambres – Avrupa Odalar Birliği tarafından kabul edilen Proje kapsamında odamız ilgili uzmanları tarafından teknik bir gezi düzenlendi. Geziye KSO Yatırım Teşvik Şube Müdürü Zekeriya Akol, Konya Avrupa Bilgi Merkezi Müdürü Seyfi Suna ve Avrupa Bilgi Merkezi Uzmanı Esat Torlak katıldı. Gezide Marsilya’ya yabancı yatırım çekimi için 1998’den bu yana faaliyet gösteren Provence Promotion ve ANIMA (Avrupa-Akdeniz Şebekesi Yatırım Promosyon Temsilcilikleri) de ziyaret edildi ve kendilerinin tecrübeleri paylaşıldı. KSO uzmanları tüm görüşülen kurumlarda Konya ve Konya’da yatırım imkanları ile ilgili brifing verdi. Konya’ya yabancı yatırım çekimi için çalışmalarına devam eden Konya Sanayi Odası, bölgeler düzeyinde bir çok kuruma da örnek olacağına inandığı konu ile ilgili web sayfasını yakında hizmete açacak. (KSO BASIN BÜROSU)