RAMAZAN BAYRAMLAŞMASI BORSA’DA YAPILDI

Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Ticaret Borsası(KTB)’nın geleneksel olarak ortaklaşa organize ettikleri bayramlaşma törenine Konya Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı. Bayramın 1. günü yoğun bir katılımla gerçekleştirilen törene, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Konya Valisi Ahmet Kayhan, milletvekilleri, oda başkanları, belediye başkanları, çok sayıda üst düzey yetkili ve üyeler katıldı. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, tarım sektörünün sorunlarını dile getirdi. 2005 yılında tarım sektöründe yapacakları yenilikleri de anlatan Bakan Güçlü, çiftçilere verilen Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemelerinin yüzde 80 olan payını yüzde 55 seviyesine düşüreceklerini, buradaki kaynağı hayvancılık sektörünün gelişimi için kullanacaklarını açıkladı. Törende odalar adına söz alan Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara, hükümetin ekonomi alanında yaptığı çalışmaların amacına ulaşması için iş adamları ve yatırımcıların önünü açması gerektiğini söyledi.