KSO’NUN YABANCI YATIRIMCI ÇALIŞMALARI TESCİLLENDİ

fDi Magazine, Konya Sanayi Odası’nı ‘Doğrudan Yabancı Yatırım Stratejisi’ başlığında, Avrupa ve AB’ye aday ülkelerdeki kurumlar arasında en başarılı dördüncü kurum seçti.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası’nın, İngiliz Basın Kuruluşu Financial Times'ın bir yayımı olan fDi Magazine (Foreign Direct Investment -Doğrudan Yabancı Yatırım) Dergisi tarafından “Geleceğin Avrupa Şehirleri” yarışması kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı Avrupa ve AB’ye aday ülkelerdeki büyük şehirlerde yer alan kurumlar arasından en başarılı dördüncü kurum seçtiğini açıkladı.

Başkan Büyükhelvacıgil, “fDi Magazine, 2 yılda bir yaptığı Geleceğin Avrupa Şehirleri yarışmasında bu yıl yeni kategoriler açmıştır. Nüfus olarak ‘Büyük şehirler’ kategorisinde Doğrudan Yabancı Yatırım Stratejisi başlığında Konya Sanayi Odası, Leipzig, Glasgov ve Valencia ardından en başarılı dördüncü kurum olmuştur. Vilnus ise beşinci sırada yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükhelvacıgil, yakalanan her başarının şehrin motivasyonunu artıracağını vurgularken, Konya Sanayi Odası’nın yerli ve yabancı yatırımcı çekmek için yaptığı çalışmaların aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

“Birinciliğe Koşan Şehir”
 “Foreign Direct Investment” Dergisi daha önce Viyana’dan Zürih’e; Lazio’dan Kanarya Adaları’na kadar bir çok Avrupa şehri ve bölgesinin yer aldığı bir yarışmada Konya’yı “En İyi Ekonomik Potansiyele sahip şehir” kategorisinde “Runner up” – Birinciliğe Koşan Şehir- seçmişti.