TSE Başkanı Sn.Tahir BÜYÜKHELVACIGİL Yılın Bürokratı seçildi

Petrokimya devi Petkim'in kuruluşunun 45'inci yıldönümü kutlandı. Yıldönümü dolayısıyla 01 Nisan 2010 tarihinde, İzmir Aliağa Petkim Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Törene TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Petkim Yönetim Kurulu Başkanvekili Erdal Aksoy, Socar&Turcas Enerji A.Ş. CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk, Petrol-îş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkm, Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Turgut Bozkurt ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Mehmet Hayati Öztürk konuşmasında , Türkiye'nin büyümek ve istihdam yaratmak için sanayileşmeye mecbur olduğunu belirterek, 2023 yılı için hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin altını üretimle doldurmanın zorunluluğunu vurguladı.

PETKİM'DEN 4 BÜYÜK ÖDÜL

SOCAR & TURCAS Grubu ile Petkim yöneticilerinden oluşan jüri tarafından, şirketin 45. yılına özel olmak üzere dört kişiye ödül verildi. "Yılın Bürokratı" kategorisinde Türk Standardları Enstitüsü Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Yılın Sivil Toplum Örgütü" kategorisinde Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, "Yılın Gazetecisi" kategorisinde CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa ödüllendirildi. Türkiye'de enerji verimliliği alanında yaptığı çalışmalar ve çabaları nedeniyle Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Erkan Gürkan'a da özel ödül verildi. Ödülleri sahiplerine veren SOCAR & TURCAS Enerji A.Ş CEO'su ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, ödül alacak isimleri çok titiz bir çalışma sonrasında belirlediklerini açıklarken, bu isimlerin ortak yönlerinin "yerli sanayinin gelişimine, kalite yolculuğuna verdikleri önem" olduğuna dikkat çekti