COVİD-19 KAPSAMINDA MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERE HIZLI DESTEK PROGRAMI

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve  Borsalar Birliğinden odamıza gelen yazıda; 2021 yılında KOSGEB tarafından, Covid-19 salgınından etkilenen Mikro ve Küçük İşletmelere (MKİ) yönelik olarak, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı - JICA işbirliğinde "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Projesi" başlatıldığı bildirilmiştir. Projenin amacı; imalat ve bunun tamamlayıcısı olan öncelikli sektörler ile Covid-19 salgını etkilerinin nispeten yoğun olduğu diğer sektörlerdeki MKİ'lerin faaliyetlerini sürdürmelerinin ve geçmiş dönem ortalama istihdam seviyelerini koruyarak yeni personel istihdam etmelerini sağlamasıdır.

Geçen yıl uygulanan "Covid-19 Kapsamında Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" bu yıl bazı değişiklikler ile tekrar başvuruya açılmıştır.

KOSGEB tarafından hazırlanan "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı" ile; imalat, bilgisayar programlama, bilimsel Ar-Ge sektörleri ve Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki MKİ'ler ve yenilikçi genç işletmelere faizsiz ve teminatsız geri ödemeli işletme sermayesi desteği sağlanacaktır.

Programın bu yılki uygulamasına ilişkin kısa tanıtım metni ve görsel tanıtım materyali ekte yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,