ASELSAN Millileştirme Çalışmaları Hakkında

Sayın Üyemiz,

ASELSAN tarafından Odamıza gönderilen yazıda; ülkemizin, güçlü ve kendine yeten bir savunma sanayiine sahip olması gerektiğinin bilinciyle, üretimlerimizdeki yerlilik oranlarını artıracak millileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam edildiği vurgulanmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında, yurt dışından temin edilen tüm ürünler gözden geçirilerek; teknolojinin kritikliği, ihraç kısıtları, maliyet etkisi ve temin süresi gibi kriterler göz önüne alınarak öncelikli olarak milli ve yerli olarak temin edilmesi gereken ürünler için ayrı ayrı broşürler hazırlanmaktadır. Söz konusu ürün listesi ve broşürlerine yenilenen yüzü ile “www.gucumuzbir.com“ adresi, “millilestirme-calismaları” bağlantısından ulaşılabilmektedir.

Liste, 276’sı yeni olmak üzere toplam 435 broşür karşılığı 750 üründen oluşmakta olup yapılan çalışmalar ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda sürekli güncellenmektedir.

Ayrıca Aselsan tarafından bugüne kadar sanayicilerimizin katkısıyla 300’e yakın ürünün millileştirme çalışmasını tamamlanmış olup, ihtiyaç takvimleri doğrultusunda yerli firmalarımıza siparişler verildiği belirtilmiştir. Sanayicilerimizin yoğun ilgisiyle sürdürülen millileştirme çalışmalarımızın, yeni eklenen ürünlerle de artarak devam edeceği bildirilmiştir.

ASELSAN tarafından millileştirilmesi uygun bulunan ürünler için, https://www.gucumuzbir.com/millilestirme-calismalari/millilestirme-kapsamindaki-urunler adresinden  başvurularınızı iletebilirsiniz.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımızla,