Konya Sanayi Odası Ve Konya Ticaret Odası Üyelerine Halkbank’tan Büyük Fırsat

Halkbank Türkiye çapında başladığı “Ticaret ve Sanayi Odalarına yönelik destek” programı kapsamında Konya Sanayi Odası  ve Konya Ticaret Odası ile imzaladığı protokol çerçevesinde, oda üyelerine uygun koşullarda kredi desteği veriyor.
 70 yıldır Türkiye’nin ilk KOBİ Bankası olan Halkbank, Türkiye’nin dört yanındaki sanayi ve ticaret odaları ile protokol imzalayarak KOBİ’lere verdiği desteği Konya Sanayi Odası ve  Konya Ticaret  Odası ile sürdürüyor. Halkbank, imzalanan protokoller kapsamında oda üyelerine uygun koşullarda kredi kullandırıyor.

Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Sn. İsmet GERGERLİ, Halkbank olarak Türkiye’nin ilk KOBİ Bankası unvanına yaraşır şekilde 70 yıldır faaliyetlerini sürdürerek ülke kalkınmasına, gelişmesine ve zenginleşmesine katkıda bulunduklarını; Halkbank’ın, mali yapısı, teknolojik imkânları ve insan kaynağı ile reel sektöre hizmet için çalışan bir banka olduğunu ifade etti. Ayrıca, konuşmasında geçmişte olduğu gibi bugün de esnaf-sanatkârın ve KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını uygun faiz oranları ve uzun vadeli krediler ile karşılamaya devam edildiğini ve son bir yılda  Ticaret ve Sanayi Odalarına yaklaşık 1,3 Milyar YTL  kredi kullandırdıklarını dile getirdi.
 Protokol kapsamında Oda üyelerine; 36 ay vadeli ve 500.000 YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor. Faiz oranı normal kredilerimize uygulanan orandan binde iki daha düşük olup, %1,90 olarak belirlendi. KOBİ tanımına giren firmalara sadece Halkbank’ta %5 BSMV muafiyeti uygulandığı da dikkate alındığında, bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantajı sağlıyor.
 Ayrıca, imzalanan protokolle Oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemesiz dönemli 84 ay vadeli Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl ödemesiz dönemli Finansal Destek Kredisi de kullandırılacak. Finansal Destek Kredisi’nin üst limiti 3.000.000 YTL veya karşılığı EUR/USD;Orta ve Uzun vadeli Proje Kredisi’nin alt limiti; işletme kredilerinde 500.000 USD, yatırım kredilerinde 750.000 USD veya karşılığı EURO/YTL; üst limiti KOBİ tanımına giren firmalar için 3.000.000 USD veya karşılığı EUR/YTL,  KOBİ tanımı dışındaki firmalar için ise proje bazında belirlenecek. Oda üyelerine kullandırılacak sözkonusu kredilerde uygulanacak faiz oranı ise, Halkbank’ın söz konusu vadelerde kullandırılan kredilerin faiz oranından % 1 (yüzde bir) eksik olarak uygulanacak, YTL’de TRLİBOR+4; yabancı para da LİBOR+4,5 ve EURIBOR+3,5 olacak.
 Protokol kapsamında ayrıca azami 1 yıl vadeli; yıllık % 1,5 komisyon oranı ile teminat mektubu kredisi de kullandırılacaktır.
Detaylı bilgi  ve başvuru için, en yakın HalkBankası şubesine  müracaat etmenizi  rica eder,hayırlı işler dileriz.
Konya Sanayi Odası Başkanlığı