KSO’DA FİRMALARIN FİNANSMAN ARAÇLARINA ERİŞİMİ KONUŞULDU

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından, ‘2024 Yılında Firmaların Finansman Araçlarına Erişimi ve Çözüm Önerileri’ programı gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zahid Çatlı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ile Konyalı sanayiciler ve iş yeri temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan KSO  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Zahid Çatlı, Konya’nın üretim ve ihracatı ile ilgili bilgiler verdi. Konya’nın 195 ülkeye 3 milyar 305 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini aktaran Çatlı, “İhracatımızın yüzde 94’ünü sanayi mamulleri oluşturuyor. Makine, otomotiv, demir ve demir dışı metaller, plastik, ayakkabı ve kimya gibi sektörlerde Türkiye’nin önemli üretim ve ihracat üslerinden biriyiz. Makine sektöründe, Türkiye’nin 4. büyük, otomotiv sektöründe 7. büyük ihracatçı il konumundayız. Son yılların parlayan yıldızı savunma ve havacılık sanayinde de Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısıyız” dedi.

Sanayicilerin en önemli sorunlarının başında insan kaynağı ve finansmana erişimin geldiğini aktaran Çatlı, firmaların sürdürülebilir üretim ve rekabet güçlerini kaybetmemeleri için daha ucuz maliyetli finansmana erişim imkanının ve farklı finansal desteklerin hayata geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ise, 2024 yılına dair görüşlerini paylaşarak, sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Programın devamında Yeminli Mali Müşavir Coşkun Gülen ve Yeminli Mali Müşavir Göksel Gençaslan, şirketlerin halkla arz süreçleri ile enflasyon muhasebesi konularında bilgiler verdiler.