KKTC MECLİS BAŞKANI TÖRE, KSO’YU ZİYARET ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclis Başkanı Zorlu Töre, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Sanayi Odası (KSO)’nı ziyaret etti. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’in, Konya sanayisi hakkında bilgiler verdiği ziyarette, KKTC ile Konya’nın ticari ilişkilerinin daha ileriye nasıl taşınabileceği istişare edildi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’in ev sahipliği yaptığı ziyarete, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre, Türkiye - KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Vali Yardımcısı Aydın Erdoğan, önceki dönem Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ve KSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

KKTC Meclis Başkanı Töre’ye Konya sanayisi hakkında bilgiler veren Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya’nın Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirleri arasında yer aldığını söyledi. Konya’nın 195 ülkeye 3 milyar 305 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini belirten Büyükeğen, “Makineden otomotiv endüstrisine, savunma sanayinden gıdaya, plastikten ayakkabıya değin hemen her sektörde iddialı işletmelerimiz var. Makine ve aksamları sektöründe Türkiye’nin 4. büyük ihracatçısıyız. Savunma ve havacılık sanayinde yine, ülkemizin 4. büyük ihracatçıyız. Ayrıca otomotiv endüstrisinde de ülkemizin 7. büyük ihracatçısıyız” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan ticari ilişkileri daha ileriye taşımak istediklerini aktaran Büyükeğen, şöyle devam etti: “Konya olarak, geçtiğimiz yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimize; gıda ürünleri, plastik ürünler, makine ekipmanları, otomotiv yedek parça, mobilya gibi sektörlerde 16 milyon 975 bin dolar ihracat yaptık. Biz bu rakamın daha da artmasını arzu ediyoruz. Konya Sanayi Odası olarak, KKTC ile ticari iş birliğimizi geliştirecek her türlü çalışmayı yapmaya hazırız.”

"Konya ile daha iyi ilişkilerimiz olmasından mutluluk duyarız"

Ev sahipliğinden dolayı KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen’e teşekkür eden KKTC Meclis Başkanı Zorlu Töre de, Konya’da olmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve Kıbrıs’ı ileri taşımaya Türkiye’nin gücünün yeteceğini söyledi. Konya’dan da övgü ile söz eden KKTC Meclis Başkanı Töre, “Konya hem tarım alanında hem sanayi alanında, pek çok alanda hamleler yapmış, gelişmiş bir şehir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Konya’nın daha sıkı ilişkileri olmasından mutluluk duyarız” diye konuştu.